Pe urmele filmului The Hobbit: locații de filmare

Universul creat de J.R.R. Tolkien a captivat inimile cititorilor și telespectatorilor deopotrivă, iar trilogia cinematografică „The Hobbit” nu face excepție. Descoperirea locațiilor de filmare devine astfel o călătorie fascinantă într-un colț al lumii în care poveștile prind viață.

Noua Zeelandă: decorul perfect pentru Middle-earth

Noua Zeelandă a devenit sinonimă cu Middle-earth, universul fantastic creat de Tolkien. Peisajele sale variate, de la munți înalți la câmpii întinse și păduri dese, au servit ca fundal ideal pentru aventurile hobbiților și ale altor creaturi fantastice.

Hobbiton: vizită în ținutul hobbiților

Hobbiton este, fără îndoială, una dintre cele mai iconice locații de filmare din trilogia „The Hobbit”. Satul pitoresc cu casuțe în formă de movile și grădini încântătoare te poartă direct în lumea magică a hobbiților.

Munții Southern Alps: terenul de aventură al piticilor

Southern Alps oferă un cadru natural impresionant pentru aventurile eroilor din „The Hobbit”. Vârfurile ascuțite, lacurile glaciare și pădurile înalte sunt locuri ideale pentru recrearea călătoriilor prin peisajele fantastice ale Middle-earth.

Lacul Pukaki: decorul pentru Lacul Lung

Lacul Pukaki impresionează prin culorile sale vibrante și reflexiile uluitoare ale munților din jur. Acesta a servit ca locație pentru filmarea scenei de pe Lacul Lung, oferind un decor spectaculos pentru călătoria hobbiților.

Fiordland National Park: ținutul Misty Mountains

Fiordland National Park este un adevărat paradis natural, cu peșteri misterioase, cascade impunătoare și piscuri înalte. Aceste peisaje sălbatice au fost folosite pentru a recrea atmosfera dramatică a Munților Îmbrăcați de Ceață din „The Hobbit”.

Nelson: regiunea pământului lui Smaug

Regiunea Nelson găzduiește peisaje spectaculoase și diverse, de la plaje aurii la păduri dese și munți impunători. Aici, echipa de filmare a reușit să aducă la viață peisajele pământului lui Smaug, oferind un cadru perfect pentru aventurile lui Bilbo Baggins.

Tolkien’s Ruapehu: Munții Noroiului și Erebor

Munții Ruapehu sunt cunoscuți pentru peisajele lor vulcanice și pentru faptul că au fost folosiți pentru a recrea Munții Noroiului și Erebor în „The Hobbit”. Aici, peisajele unice și accesibile au oferit locații ideale pentru filmare.

Waikato: călătorie prin ținutul morilor de apă

Regiunea Waikato impresionează prin peisajele sale fermecătoare, cu văi adânci și poduri pitorești de piatră. Această regiune a fost folosită pentru a recrea locații mai puțin cunoscute din Middle-earth, oferind o experiență autentică pentru fanii trilogiei.

Experiențe turistice inspirate de film

Locațiile de filmare din „The Hobbit” au devenit atracții turistice populare, iar turiștii au acum oportunitatea de a explora aceste peisaje spectaculoase și de a retrăi momentele magice ale filmului. Tururile tematice și activitățile precum drumețiile, călăria și pescuitul oferă oportunități unice de a experimenta universul Middle-earth în realitate.

Importanța locațiilor de filmare pentru industria turistică

Trilogia „The Hobbit” a avut un impact semnificativ asupra industriei turistice din Noua Zeelandă, atrăgând un număr mare de vizitatori din întreaga lume. Dezvoltarea comunităților locale în jurul locațiilor de filmare și promovarea turismului tematic au contribuit la creșterea economică și la promovarea patrimoniului natural și cultural al țării.

Explorarea locațiilor de filmare din „The Hobbit” este o experiență captivantă pentru fanii trilogiei și pentru iubitorii de natură și aventură. Peisajele spectaculoase și atmosfera magică a Middle-earth te îndeamnă să pășești în lumea fabuloasă creată de J.R.R. Tolkien și să te lași purtat de farmecul poveștii.

You May Also Like

About the Author: Ionut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *